sobota, 29 września 2012

Dudhi + apple potatoes

Łażę i łażę i testują coraz to fajniejsze warzywka. Dzisiaj apple potatoes oraz dudhi. Ziemniaki- podłużne, z delikatną skórką, gotują się ekspresowo, w smaku delikatniejsze niż zwykłe ziemniaki. Dudhi -  oryginalnie pochodzi z Afryki ,ale używane jest na całym świecie. Można je gotować, smażyć lub piec. Smakuje jak połączenie ogórka z kalarepka i kabaczkiem:) Jest przepyszne. Połączyłam z żółtą cukinią, kabaczkiem, pieczarkami kasztanowymi , pomidorkami. Wyszło : leczo, ale jakie pyszne leczo! Gorąco polecam.




Dziękujemy za odwiedziny.
    Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:
      http://potravel.pl/2013/09/23/dudhi-apple-potatoes/


      2 komentarze:

      1. Ciekawe to dudhi, szkoda, że u nas takich cudów nie ma :)

        OdpowiedzUsuń
      2. a ja dzisiaj kupilam u turkow oczywiscie w norwegii i znalazlam ten blog. fajnie ze go znalazlam .

        OdpowiedzUsuń

      Dziękuję za wszystkie komentarze:)